Кухня з водарам традыцый

Кухня з водарам традыцый

08.01.2025 Выкл. Автор admin

Нямногія гаспадыні Дзятлаўшчыны ведаюць, што гатуюць на сваіх кухнях не проста стравы з бульбы, а гісторыка-культурную каштоўнасць, якая ахоўваецца законам.

І гатуюць па рэцэптах сваіх матуляў і уж бабуляў, запісаных яшчэ на пачатку
мінулага стагоддзя. Сапраўдная гістарычная каштоўнасць з нашымі рэгіянальнымі асаблівасцямі. Самай папулярнай стравай з цёртай бульбы на Дзятлаўшчыне аказаліся дранікі.
Аднак у кожнай гаспадыні яны са сваёй “разынкай”: адна дадае ў страву кіпень, другая – моркву, трэцяя – пару зубочкаў часнаку для водару. У нашым раёне іх называюць дранікамі, картаплянікамі, картафлянікамі, дзерунамі.

Подписывайтесь на телеграм-канал «Культура Дятловщины» по короткой ссылке @CULTUREDYATLOV И Инстаграм «Центр Культуры Дятлово» по короткой ссылке @tkultury.